Ik werk al jaren met heel veel plezier als arts. Mijn drijfveer in mijn werk is om met veel aandacht de juiste zorg te bieden aan de patiënt die tegenover mij zit. Na het afronden van mijn Geneeskunde studie in Maastricht, heb ik eerst enkele jaren als arts op de kinderafdeling en in de jeugdgezondheidszorg gewerkt, om daarna tot huisarts opgeleid te worden. Na ruim 7 jaar als huisarts te hebben gewerkt, besloot ik in 2013 het huisartsenvak te verlaten. Sindsdien werk ik als arts binnen het vakgebied bariatrische chirurgie. Mijn werkzaamheden bestaan uit het begeleiden van patiënten met ernstig overgewicht die in aanmerking komen voor een bariatrische ingreep (maagverkleining, bv. een gastric bypass of gastric sleeve). De afgelopen jaren heb ik veel expertise opgebouwd wat betreft obesitas. Ik zie op mijn spreekuur in het ziekenhuis patiënten die naast obesitas andere aandoeningen hebben die hiermee in verband staan, zoals suikerziekte, een hoge bloeddruk, slaapapneusyndroom, gewrichtsklachten etc.
Steeds meer ben ik mij ervan bewust dat een groot deel van de ziektes die ik als huisarts in het verleden met medicijnen heb behandeld veroorzaakt worden door een ongezonde leefstijl. Omdat ik meer wilde weten over de invloed van voeding en leefstijl op onze gezondheid, ben ik mij meer gaan verdiepen in deze onderwerpen. In 2020 heb ik mijn droom waargemaakt en ben ik mijn eigen praktijk gestart voor leefstijlgeneeskunde en orthomoleculaire therapie. Tot op heden combineer ik mijn nieuwe uitdaging naast mijn werkzaamheden in het ziekenhuis. Mijn ervaring als huisarts gebruik ik nog steeds in mijn eigen praktijk, naast de nieuw opgedane kennis op het gebied van leefstijl, orhomoleculaire en integrale geneeskunde. Hoe mooi is het om op deze wijze het beste van 2 werelden, regulier en complementair, met elkaar te kunnen combineren!
Veel voorstanders van de "alternatieve" geneeswijzen vermijden bij voorkeur de reguliere geneeskunde. Daar tegenover zijn er artsen en wetenschappers die zeer kritisch kijken naar complementaire behandelingen en natuurlijke interventies. Eerlijk gezegd vind ik dit van beide kanten een gemiste kans. In mijn ogen zou de gezondheidszorg zich veel meer moeten gaan richten op het voorkómen van ziekten, om de groei van het aantal welvaartsziekten een halt toe te roepen. Gezonde voeding en gezond leven hebben hierin een centrale rol. Echter, ook als iemand reeds ziek is, kan een aanpassing van de voeding en verbeteren van de leefstijl genezend werken. Gelukkig zijn er steeds meer artsen die dit inmiddels ook inzien en zich inzetten voor preventieve geneeskunde.
Mijn uiteindelijke droom is een brug te kunnen slaan tussen de reguliere en complementaire geneeskunde, zodat kennis en krachten gebundeld worden en genezingsprocessen optimaal ondersteund worden. Met als uiteindelijk doel een gezondere (en gelukkigere) samenleving.
Relevante opleidingen:
Aangesloten bij: